Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2009 11:04 - За музиката, коефициента на интелигентност, характера и светогледа
Автор: goldenfox Категория: Хоби   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
0



image Също както почерка или линиите на дланта, музиката говори много за характера.
Въпросът “Каква музика харесваш?” е много значим – всъщност това е въпрос номер 1, с който младите хора най-често започват разговор, когато искат да се опознаят по-добре, твърдят психолози. Според тях знанието за това, дали някой харесва Мадона, Пучини, Азис или Елвис, позволява да се направят забележително точни изводи за личността му.
Учените смятат, че ключа за разгадаване на личността е в темпото, ритъма и текста на предпочитаната музика. Класацията “Топ 10” на отделния индивид много точно оценява неговата креативност, манталитет и отношението му към света.


Умните звуци
Феновете на джаза, класиката и други по-“сложни” видове музика обикновено имат ниво на интелект над средното, което се доказва и от коефициента им на интелигентност, проверен с IQ-тестове.

Леката музика
Феновете на поп и кънтри музиката са по-стандартни, честни и консервативни, в сравнение с почитателите на други жанрове. Те са по-семпли като личности, което обаче не е задължително лошо - просто избягват да усложняват нещата ненужно.

Царете на драмите
Сравнени с почитателите на другите музикални стилове, феновете на операта са 3 пъти по-склонни към самоубийство като решение на семеен “позор”, твърдят учени. Не е виновна обаче мадам Бътерфлай – специалистите казват, че “драматичните” характери са привлечени от операта, а не повлияни от нея.

Спокойно, мамо
Родители смятат, че музиката и по-специално Елвис Пресли и Еминем – подтиква тийнейджърите към сексуално или агресивно поведение. Според учените такава връзка обаче няма. Фактите сочат, че младите, фенове на рапа или хеви-метъла, са често дори по-притеснителни и срамежливи от другите деца.


image


Отворковците
Феновете на енергична музика – денс или соул – са по-склонни импулсивно да кажат (на място или не) това, което мислят. Екстровертните личности по-принцип са привлечени от музика, в която басите отчетливо се чуват.

Музиката и работата
Дали можете да работите или учите, докато слушате музика, може да зависи от това, колко “отворен” характер сте. Музикалният фон може да помага на екстровертите да се фокусират, но е много вероятно истински да тормози интровертните личности.


 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goldenfox
Категория: Лични дневници
Прочетен: 79847
Постинги: 49
Коментари: 53
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930